De Laatste Zomerdag

DSC00254.JPG De laatste zonnestralen van deze zomer verdwijnen langzaam en creëren een zonsondergang dat deze zomer een prachtige afsluiting geeft. De lucht kleurt oranje, geel, roze en tussen al die kleuren komt het donkerblauw van de nacht door. Een tevreden meisje kijkt naar het tafereel en staat stil bij het feit dat de zomer dan toch echt voorbij is. Een zomer vol fijne, mooie en leuke momenten. Een zomer waarbij het meisje een glimlach op haar gezicht krijgt wanneer ze er aan terug denkt.

Het was dan niet het lekkere weer van de zomer dat het meisje zo gelukkig maakte, want erop terugkijkend heeft ze maar weinig zomerse dagen gehad. Het waren de fijne momenten met haar vrienden, familie en de momenten dat ze tijd besteden aan zichzelf en haar eigen hobby’s dat het zo leuk maakte.

Haar vliegavontuur  met haar zus is het eerste dat door haar hoofd schiet. Drie dagen trokken de zusters door de Italiaanse stad Milaan. Een plek waar de zusters genoten, lachten, kletsten en vooral héérlijk aten. Ja, zij weten wel hoe je het leven goed kan leiden.
In een lichtelijke opwelling hadden de meiden op Vakantie Veilingen een stedentrip geboekt, waarvan de locatie onbekend zou blijven tot één week na het reserveren. Op de dag dat ze te horen kregen dat ze naar Milaan zouden vliegen, waren de zusters dol enthousiast en maakten ze gelijk plannen voor de dagen die ze daar zouden doorbrengen.
Prachtige parken en luieren in de zon. Geweldige architectuur en de toerist uithangen. De Italiaanse keuken en flirtende obers.
Het waren absoluut dagen die het meisje kon aanvinken als haar favoriete momenten deze zomer.

Andere momenten die zeker in het lijstje thuishoren, waren de velen lunches die het meisje had deze zomer. Le Perron was zeker een vast plekje waar zij haar middagen spendeerden met vriendinnen. Samen zittend aan een tafeltje, wanneer de zon een keer scheen, buiten, anders was het meestal gewoon binnen dat de vriendinnen kletsend aan hun broodje knabbelden. Het waren momenten die het meisje koesterden. Vriendschap is iets dat zij ontzettend belangrijk vindt. Met iemand die je volledig vertrouwt en waarbij je, je helemaal op je gemak voelt quality-time spenderen is iets dat ze maar al te graag doet. Deze zomer deed ze dit dan ook erg vaak en waren het dagen die ook bij haar favorieten horen.

België, 13 vrienden, zwembad en kaarten. Woorden die voor het meisje gelijk de leukste herinneringen te boven brengen. Deze zomer had ze de privilege om twee keer op vakantie te gaan. De eerste was Milaan en de tweede was België. Met een vriendengroep ging ze op vakantie naar Coo (ligt naast PlopsaCoo!). De vriendengroep met wie ze zich bevond is een redelijk gekke combinatie, maar dat maakte het alleen maar leuker. De vriendengroep bestaat uit: de zus van het meisje, de vriend van de zus, een vriendin en haar man, die vader is van twee dochters, een soort extra-dochter van de vriendin, de broer van de man, het zusje van de vriendin en háár vriendin, en de ouders van de twee vriendinnen die ook zusjes zijn. Het leeftijdsverschil is dus soms erg groot in de vriendengroep, maar dat brengt alleen maar leuke opmerkingen, verhalen en gesprekken teweeg. Zo ook bij deze vakantie.

Het meisje lacht bij de gedachte aan haar vakantie, maar om er helemaal op in te gaan, zal haar veel tijd kosten en ondertussen is ze eigenlijk wel moe geworden. Het was een super vakantie en ze heeft genoten, dus de vakantie in België hoort zeker bij het lijstje.

De velen kleuren in de lucht hebben plaats gemaakt voor het donkerblauw, wat nu de overhand heeft genomen. De sterren en de maan brengen nu de pracht in de nacht en het meisje sluit met een laatste blik naar de lucht haar gordijnen.

De lijst met fijne momenten van haar zomer gaat zeker nog door. Het staat nog vol met dagen waar ze heerlijk haar rust pakte, de hele avond en nacht danste, uiteten ging met haar familie, naar het strand ging zodra het (eindelijk) warm genoeg was en nog  velen andere dagen vol geluk en vrolijkheid. Maar voor nu is het einde van de zomer aangebroken en daarbij ook de herinneringen aan de fijne momenten. Nu zal het meisje zich focussen op het maken van nieuwe herinneringen in het volgende seizoen, herfst. Een seizoen waar ze stiekem al meerdere dagen naar uit keek.

Tevreden kruipt het meisje onder de dekens van haar bed en nestelt zich lekker in, totdat ze naar haar mening lekker ligt. Ze knipt het nachtlampje boven haar bed uit en al snel valt ze in slaap, waar ze voor de laatste keer (voor nu) droomt over de zomer.

dsc02248

___________________________________

Dit is een compleet ander artikel dan dat wat ik tot nu toe heb geschreven. In plaats van simpel mijn fijne herinneringen van deze zomer te delen, leek het me leuk om er een soort verhaal van te maken. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om het lezen en ben dan ook erg benieuwd of jullie vaker artikelen in een soort verhaaltje zouden willen lezen?
Zoals jullie kunnen lezen, was de zomer van het meisje, dat ben ik dus, erg fijn en vol leuke momenten. Hoe was jullie zomer? En kijken jullie stiekem toch ook al uit naar de herfst, die morgen (jeej!) officieel begint?

Heel veel liefs,

Ilse

Advertenties

4 gedachtes over “De Laatste Zomerdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s